Veelgestelde Vragen

Over de Houtense Spelen

maak je eigen beleving leuker

Alles wat je moet weten voordat de Houtense Spelen beginnen

wat moet je zeker beleven gedurende
de Houtense Spelen? En wat raden we je af?

Je moet onze livestream van de openingsevent niet missen! Hier geven we een klein voorproefje van de hoofdonderdelen en we presenteren onze onderdeelpartners. Ook zal je kennis maken met de wijkcapiteins.

Er is niks wat je beter niet mee kunt maken. We hebben het allemaal veilig gemaakt voor iedereen.

Meedoen als teamlid of capiten? Wat is voor jou het best?

Als wijkcapitein sta je in het spotlight. Je moet goed om kunnen gaan met medewijkbewoners van alle leeftijden en culturen. Je moet ook goed kunnen coordineren en je moet er iets meer tijd in steken.

Als teamlid kan je meedoen aan welk dan ook onderdeel die je leuk vindt. Je kan je aanmelden als teamlid voordat je weet waar je aan mee wil doen. Je kan in geen of alle onderdelen meedoen.

Is het een goed idee van mijn bedrijf of vereniging om de Houtense Spelen te steunen?

De Houtense Spelen zijn niet alleen voor de bewoners. Ze zijn ook voor het lokale verenigings- en bedrijfsleven. Als partner of sponsor krijgt u veel ogen op u gedurende de spelen. Het is een kans om u te laten zien aan de Houtenaars. Als partner kunt u de Houtenaars een klein proefje laten krijgen van uw diensten.

Some cool tips you should know

01.

De Houtense Spelen zijn voor iedereen. De onderdelen zijn divers en je kan ook nog je team steunen door juichen!

We hebben de onderdelen gedesigned zodat iedereen iets leuks kan vinden. Ben je creatief of sportief of zit je liever te denken. Het kan allemaal. Sommige onderdelen zijn bestemt voor kinderen, anderen alleen maar volwassenen en ook nog waar je een miks van jong en oud moeten hebben.

Als je toch niet iets vindt wat je aanspreekt, dan is het ook mogelijk om gewoon je team aanjuichen. Dan kan je gezellig een praatje doen met de andere mensen uit je wijk die ook nog staan te juichen of meekijken op de livestream.

02.

Meedoen is volledig gratis. Of je mee wil doen in een onderdeel of je je team wilt komen bekijken; alles is vrij toegankelijk.

Houtense Spelen is een non-profit organisatie. We maken gebruik van vrijwilligers en hebben sponsoren en fonds gezocht om onze benodigheden te kunnen betalen. Daarnaast doen onze partners ook mee en leveren onder anderen locaties en spullen voor hun onderdelen. Daarom kunt ieder Houtenaar van de event genieten - helemaal gratis.

03.

De Houtense Spelen zijn meer dan een reeks wedstijden. Het is ook gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen.

Bij de Houtense Spelen doe je niet alleen iets actiefs, je ontmoet ook een boel mensen uit je buurt. De Houtense Spelen is een gezellige gebeurtenis die elk jaar plaats zal vinden waardoor je een vriendenkring op kan bouwen met mensen uit je buurt die wat van dezelfde interesses hebben als jij.

04.

We zijn helemaal corona proof. Je kunt veilig meedoen aan elk event. Ook wanneer het niet over corona gaat.

We plannen maar 3 maanden vooruit, zodat we zeker kunnen weten dat we de corona maatregelen volgen. In het begin hebben we daarom veel kleine onderdelen en graag buiten en doen we ook nog elke keer livestreamen, zodat iedereen mee kunt kijken.

Veiligheid staat voor de rest ook voorop. Dus hebben we een student die daar mee bezig is en ook in de organisatie zit veel kennis over veiligheid bij events.

05.

Wees opzoekend en neem initiatief. Probeer van de Houtense Spelen te genieten.

De Houtense Spelen hebben geen starre structuur. Iedereen kan meedoen op eigen initiatief. Er is genoeg te doen en je hoef heus geen expert te zijn om in een onderdeel deel te nemen.

Geniet van de Houtense Spelen. Doe mee & neem een praatje met je medewijkbewoners.

De Houtenaars zijn best gezellig. Er zijn veel nieuwkomers die het ook nog leuk vinden om nieuwe mensen te leren kennen. In Houten kunnen we het allemaal: sport, cultuur en creativiteit - voor jong en oud.